Sfaturi si ponturi - Sirop de sfecla rosie


Tai 5-6 sfecle pe care le pui intr-un litru de apa, la foc mic. Lasi sa fiarba mult, pana se ingroasa siropul. Strecori.
 Proprietati- e bogata in vitamine si microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug si nu se dezactiveaza in procesul de prelucrare termica. Contine vitamina C, care favorizeaza asimilarea fierului, dar si cupru, ce ajuta la mentinerea tineretii si la buna functionare a pancreasului. Zincul in cantitate mare, e util organelor de reproducere, previne caderea parului, aparitia cosurilor, a furunculozei.

Retete siropuri

Cum se ia- se beau,, cu inghitituri mici, cate 150 ml de sirop, de cateva ori pe zi, timp de 1,5- 2 luni.
Alte boli tratate cu sfecla rosie- consumata pe termen lung, imbunatateste functionarea tractului intestinal, trateaza obezitatea, conspiratia, ba chiar regleaza functiile tiroidei.
Alte boli tratate cu suc de sfecla rosie- se amesteca 1 1/2 cani cu suc de sfecla rosie cu sucul obtinut dintr-o lamaie, 1,5 l de apa si 15 linguri cu miere. Lasa acoperit cu tifon, intr-un loc cald, la fermentat. Bea de 3-4 ori pe zi, cate 1/2 cana.
Alte boli tratate cu cataplasma- aplica, de 4-5 ori pe zi, pansamente cu suc de sfecla pe locurile afectate de leziuni usoare.
Contraindicatii- diabet.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

eXTReMe Tracker
owd