Remedii naturale pentru arsurile stomacale

Arsurile stomacale apar la numeroase persoane, simptomele constand in senzatii de durere cu caracter de arsura, situata in capul pieptului si care poate iradia in spatele osului pieptului (stern) . Cauzele pot sa fie multiple, insa exista cateva remedii naturale care te pot ajuta sa scapi de aceasta problema.

1. Bicarbonatul de sodiu are rolul de a neutraliza mecanic aciditatea, tamponand mucoasa stomacului. Amesteca o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si bea compozitia.

2. Ia o lingurita de miere de albine cand ai arsuri la stomac pentru a diminua intensitatea durerii. Se recomanda a se consuma inaintea fiecarei mese. Totodata, va puteti prepara un remediu din doua lingurite de otet de mere si doua linguri cu miere, amestecate intr-un pahar cu apa. Beti inainte de a manca.

3. Migdalele sunt recomadate deoarece uleiul gras pe care il contin formeaza un strat protector pe peretele stomacului si neutralizeaza aciditatea in exces. Arsurile stomacale se reduc dupa consumarea catorva samburi de migdala.

4. Bea dupa masa un ceai de musetel care are efecte calmante asupra stomacului. Se face infuzie din aproximativ 30 g din planta la 1 litru de apa. Se recomanda sa se bea doua/trei cani pe zi, intre mese.

5. Sucul de cartof crud va poate ajuta. Aveti nevoie de 2-3 cartofi cu coaja rosie pe care ii spalati bine si ii introduceti in storcator cu tot cu coaja.Se recomada sa se consume imediat dupa ce a fost preparat, dimineata, pe stomacul gol.

6. Bananele reduc aciditatea stomacala si, consumate zilnic, elimina complicatiile gastrointestinale. Mancand zilnic, dimineata, o banana puteti evita neplacerile create de acid peste zi.

7.Galbenelele calmeaza atat colicile cat si arsurile stomacale. Se face o infuzie dintr-o lingurita de flori la o cana cu apa. Se beau doua/ trei cani pe zi.

8.Florile de salcam au o reactie slab alcalina, de aceea au efect de neutralizare a aciditatii in exces. Se utilizeaza numai florile, fara codita. Se face infuzie dintr-o lingura de planta la o cana de apa. Se recomanda sa se bea doua/ trei cani pe zi.

9. La fel de eficient este si ceaiul de busuioc. Ceaiul de busuioc se bea la sfarsitul fiecarei mese, nu mai mult de o cescuta. Se face infuzie din aproximativ 30 g de planta la un litru de apa fiarta dupa care se filtreaza si se bea.

10. Lamaia are un efect neasteptat. Lamaia creste alcalinitatea, caci acidul citric este oxidant in cursul digestiei se transforma in carbonat si bicarbonate de calciu, care protejeaza stomacul.

Pen­tru a scapa de arsurile stoma­cale, puneti o lingura de suc de lamaie intr-o jumatate de pahar de apa plata.

Sfat:! 

Feriti-va de prajeli, mancaruri picante, ciocolata, ceapa, varza, ridichi, ardei, alcool, menta, usturoi, chipsuri sau snacks-uri . Nu manca in graba, nemestecat si lasa o pauza de cateva minute bune intre felurile de mancare, pentru ca stomacul sa poata functiona normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker
owd